Blog, Svarun World

ZAŠTO BI NOĆNI ORMARIĆ BIO DOSADAN?

Već sam pisala o nekoliko jednostavnih i ne baš skupih načina na koje se može malo promijeniti spavaća soba, pa je sada red da se posvetim jednom komadu posebno.

 Ako  preuredimo uzglavlje, uz koje već poslovično dolazi i noćni ormarić, imat ćemo osjećaj da smo preuredili puno više nego što zaista jesmo. Vrlo često je baš taj ormarić i ono na njemu prva stvar koju u jutro vidimo i zadnja kad gasimo svijetlo pred spavanje.

Zašto onda ne bismo krenuli baš od tog komada?

Iako je vjerojatno najmanji u vašoj spavaćoj sobi, mislim da ćete i s tom malom izmjenom biti zadovoljni.

Pokazati ću vam neke ideje koje se vrlo brzo i relativno bezbolno mogu realizirati.

Današnji trendovi u uređenju interijera su mnogo opušteniji, ali i maštovitiji nego ikada. Možete se držati nekog određenog stila ili  možete miješati razne komade koji vam se dopadaju.

Umjesto noćnog ormarića možemo postaviti stolicu bez naslona, neki tronožac ili čak malu klupčicu.

Nije uobičajeno, i možda baš zato, na ovaj se položaj vrlo dobro može smjestiti i barski stolac kojemu ste na prečkice na koje inače oslonite noge, postavili policu.

Gledajte da mu sjedalica nije mekana i da nema naslon, ofarbajte ga kako vam paše i imate potpuno novi komad namještaja.

Postoje razne mogućnosti gdje na nogice od stare stolice postavite nešto novo.

To može biti običan poslužavnik ili neka slična podloga, ali i gornji dio ili ploča nekog starijeg komada.

Ako ste dovoljno vješti, postati ćete i ultra moderni ako iskoristite metalne nogare i kombinirate ih s pravim komadom drveta.

Stare škrinje ali i  koferi mogu doista lijepo poslužiti. Osim što su dekorativni, u njih stane sve što ne želite baciti, a ne znate kamo bi spremili.

Na sličan način, slažući jednu povrh druge, iskoristite obične kašete.

Možete ih kupiti u svakom centru gdje postoji odjel za drvnu građu poput Bauhausa i sami ofarbati ili kupite već uređene u nekom Jysku, Kiku ili sličnom dućanu.

Ako preferirate ladičare, ima ih s malim i velikim ladicama, visokih i niskih, širokih i uskih. A možda i kod bake na tavanu imate neki na koji su svi zaboravili i baš čeka da ga preuredite.

Oni koji vole okruglaste i bublaste komade, mogu  iskoristiti staru kutiju za šešire ili jednostavan tabure.

Nove i maštovite noćne ormariće možemo složiti od različitih ljestava. Od onih priručnih za kuhinju, preko starih vrtnih, pa čak do pravih visokih, koje možda više ne upotrebljavate.

Za koju se god odlučili od ovih mini vikend akcija, važno je da se zabavljate, i nije nužno da poharate susjedovu kolekciju za odvoz glomaznog otpada.

Back to list