Svarun World

ŠTO POKLONITI ZA VALENTINOVO

Kad govorimo o Valentinovu i poklonima, odmah mi pada na pamet kutija čokoladnih bombona u obliku srca i buket crvenih ruža – kakva totalna filmofilska amerikanizacija!

Što mogu kad volim filmove, čokoladu i crvene ruže, iako ne uvijek nužno tim redom.

Šalu na stranu, iako je Valentinovo, 14. veljače, kod nas relativno novi datum koji obilježavamo, vrlo smo ga rado prihvatili. Je li to zbog izlaska na večeru i poklona, zbog nove haljine i frizure ili  iz potrebe da na neki način obilježite svoju ljubav, odaberite sami, a ovdje vam mogu pomoći odabrati poklon.

ZA KUHARE I GURMANE I SVE ONE KOJI VOLE DOBRO JESTI

Da izađemo iz klišea poklanjanja parfema našim muškarcima, ove godine ih možda možete iznenaditi s nečim drugačijim. Kako smo već niz mjeseci doma, mnogi muškarci su ili potvrdili, ili novo otkrili svoju ljubav prema kuhanju – na naše veće ili manje zadovoljstvo (ovisi što je na tanjuru, a što svuda po kuhinji).

U tom slučaju daska za rezanje i serviranje od maslinovog drveta  je idealan poklon. Praktična je i  jedinstvena, lako se održava, a možete i naglasiti da će ta biti „samo njegova“. U istu grupu spadaju kuhače i noževi za gljive i maslac ili setovi za ulje i ocat i mlinci za sol i papar, i sve slične sitnice kojih se možete domisliti.

Pa je tako i kuharica još uvijek sjajan poklon, bez obzira što danas  recepte „googlamo“ i tražimo na You tube-u, kao i komplet začina ili neka specijalna tava. Kažem tava, jer sam primijetila da muškarci obožavaju peći, i to, po mogućnosti na roštilju. Ako je i vaš takav zaljubljenik, možete mu darovati set vilica i hvataljki za roštilj, uz koje svakako dodajte rukavice i/ili pravu mušku  pregaču .

 Ako odlučite riskirati sa setom noževa (ne znam kako bi si to protumačio?), ne zaboravite tražit za njih bar kunu, dvije, jer po dobrom starom vjerovanju, oštrice se nikad ne poklanjaju.

Ponosi li se vaš muškarac  rakijom koju sam peče ili jednostavno voli vaš orahovac, zasigurno bi mu se svidjela boca sa čašicama za aperitiv, a preferira li pivu, možda otvarač za boce koji je dovoljno čvrst da se neće prelomiti od upotrebe već prilikom gledanja prve utakmice.

POKLONI ZA POBORNIKE ZDRAVOG ŽIVOTA , SPORTAŠE I HOBISTE

Ako je pak, više pobornik zdravog života i ispijanja čajeva, svakako ga razveselite unikatnim keramičkim čajnikom, ali ne zaboravite i šalicu za sebe. Uz to dodajte neki od niza  čajeva u rinfuzi koji su već uvelike dostupni na našem tržištu i unikatnu keramičku zdjelicu u kojoj ćete poslužiti bademe, orahe ili pločice od suhog voća i meda koje ste sami pripremili.

U obzir dolaze i prostirke za jogu, bučice koje mu baš nedostaju ili, s obzirom da su dani još uvijek kratki, svjetiljka za glavu za trčanje, kao i bilo koji drugi dio sportske opreme za koji znate da će ga veseliti

Ribiču, možete pokloniti keramičku ribicu u cijelom nizu oblika i boja, a koja će se i vama sviđati,  s obzirom da će stajati u vašem dnevnom boravku, naravno da i na to moramo paziti.

Hobiste će veseliti avioni, vlakovi, brodovi i podmornice, vojnici i cijele vojske, pa čak i zmajevi. Ili će biti dovoljne samo boje i kistovi za njihovo oslikavanje.

POVEŽITE POSAO SA ŠALJIVIM DAROM

Bavi li se vaša druga polovica  arhitekturom, građevinom ili nekim sličnim zanimanjem, nasmijte ga cijelim nizom kućica na zidu, a ako stalno gubi ključeve  darujte mu zidnu vješalicu na koju će ih sigurno pospremiti ( i zaboraviti da su na tom novom mjestu).

Na tržištu se nudi cijeli niz sitnica kojima možete nasmijati i opustiti svog partnera, poput utega za papire, držača za knjige, raznih minijatura automobila ili društvenih igara, a dolaze u obzir i personalizirane karikature ( morate ih naručiti unaprijed).

RAZMIŠLJANJE O POKLONU “IZVAN KUTIJE”

Postoji i cijela nova grupa poklona koji su kod nas pomalo zanemareni i definitivno neiskorišteni, a naravno, nalaze se on line, pa je to možda i razlog.

Za gotovo svaki iskazani interes imamo niz  raznih članstava, radionica, paketa i mogućnosti praćenja ili sudjelovanja u istima, a ako ste baš jako dobre volje, možete mu priuštiti neki sportski program u sklopu vašeg TV paketa.

Naravno, uvijek možete ostati vjerni poklonima poput knjiga, satova, CD-a ili kravate, ali zašto se ne okušati i u nečem novom?

 Čisto da znate, kad dođe sljedeći rođendan ili druga prigoda, možete li nastaviti s novitetima ili se vratiti u sigurnu luku uobičajenih darova.

Vaša Svarunica

Back to list