Blog, Svarun World

ODA CIPELI

Odom obično odajemo ljubav i poštovanje, a moja je želja da to izrazim pomalo neuobičajenom objektu.

Njeno veličanstvo CIPELA ima apsolutno zasluženu ljubav i poštovanje, ali i prvenstvo u  svakoj ženskoj garderobi.

Možda se trenutno baš ne slažete u potpunosti s ovom mojom izjavom, ali kad vas malo podsjetim na neke činjenice do kraja bloga ćete se sigurno sa mnom složiti.

Dobro znamo da svaka situacija zahtijeva svoju cipelu, ali i svaki komad odjeće isto tako.  To nisu žene izmislile da bi kupovale više cipela.

To je jednostavna istina, jer niti jedan izgled nije potpun bez odgovarajućih cipela. Svaka duljina suknje ili haljine, svaki kroj i tip hlača zahtijeva poseban par.

Jednako su tako važne i situacije u kojima ih nosimo.

Pa tako imamo cipele za svaki dan, za odlazak na posao.

Naravno, nemamo samo jedan par i obično koketiramo između ravnih poput nekog tipa balerinki, tenisica sa platformom ili bez i cipela sa „udobnom“ potpeticom. To obično varira od žene do žene, kao i boje i modeli koji su apsolutno neophodni.

Na to se nadovezuju cipele za poslovni sastanak. To je definitivno prigoda za cipele sa stavom.

U današnje vrijeme više ne moraju biti klasične i mogu u potpunosti odudarati svojom bojom od ostatka garderobe za taj dan. Moraju samo zadovoljiti dva osnovna elementa – da su na visoku petu i da se u njima osjećate nepobjedivo.

Kad smo već kod cipela sa stavom, takve nam trebaju i za večernji izlazak.

Naravno, ne mogu biti iste kao za poslovni sastanak, ista je samo izjava kojom stavljamo svijet pod svoje noge.

Spominjući izlaske, ne zaboravimo naša ženska druženja.

Tko će nas bolje razumjeti i cijeniti naše nove cipele od prijateljica? I ti izlasci zaslužuju nekoliko posebnih pari.

Isto tako, samo žene razumiju potrebu potpuno novih cipela za vjenčanje (bar dvoje). S obzirom koliko nam je naše vlastito vjenčanje važno, i koliko smo truda uložile u haljinu i sve druge pripreme, zaista čudi da su nam dovoljna samo dva para cipela.

 Prve su one savršene za haljinu. One za koje uopće nije važno koliko imaju visoku petu, može li se u njima plesati ili hodati . Tako i tako taj dan lebdimo!

A kad se malo prizemljimo i shvatimo koliko nas bole noge, tu moraju biti i neke malo udobnije da izdržimo svoju specijalnu noć bar do jutra.

Imamo i cipele za šetnju sa psom ili sport kojim se bavimo. To nikako nisu one iste tenisice koje se nose uz odjeću za posao, ali niti one u kojima ponekad idemo u posebno iscrpljujući shoping.  Naše slobodno vrijeme, kao i naše zdravlje zahtijeva bar jedan čisto namjenski par. (savjet – trebamo jedne za npr. pilates, a druge za psihičko zdravlje).

Jedna autorica je navela još jednu posebnu kategoriju cipela, čuvarkuće. Jako me razveselilo njeno objašnjenje i  mislim da je potpuno u pravu. To su cipele koje svaka od nas ima, bar jedne.

 To su one koje nikada ne nosimo, kad ih pogledamo ne znamo zašto smo ih kupile niti s čime smo ih željele kombinirati. Neke su čudnih boja, neke imaju groznu petu, previše remenčića, prešarene su ili su nekako „too mutch“.  Ali, to su ipak cipele i ne možemo ih baciti!

Samo žene mogu razumjeti svoju potrebu i ljubav prema cipelama.

Kod njih je sjajno što traju duže od ostatka garderobe i malo je vjerojatno da će nam se veličina stopala promijeniti. Uvijek znamo koju veličinu nosimo, pa je i to možda dio odgovora na pitanje zašto smo toliko vezane uz svoje cipele.

U njima smo nepobjedive i nezaustavljive, stižemo obaviti sve, pa i još više. Lovimo nestašne klince po parku, vozimo kamione, liječimo i podučavamo. U njima radimo, brinemo se, slavimo i tugujemo, pa nam svako toliko treba novi par da se utješimo, nagradimo ili samo da se razveselimo.

Na kraju, još samo moram reći da je ovo zaista prekrasno vrijeme za biti žena i uživati, između ostaloga i u svojim cipelama . Bez obzira koliko ih imamo.

 Ili, možda baš zbog toga?

Povratak na popis

Related Posts