Svarun World

KAKO ŽENA 40+ MOŽE NOSITI STREETWEAR STIL?

svarun-world-blog-streetwear-

svarun-world-blog-streetwear-

Nosite li kada poderane traperice i majice sa velikim slikama ili natpisima, imate li tenisice debelih potplata i hoodicu? Možda to ponekad kombinirate sa ležernim i udobnim ogrtačem ili ispod njega radije nosite trenirku ili tajice?

Znači tu ste, i nosite streetwear modu, a da uopće tome niste obraćali previše pozornosti , a ni truda.

Udobno je, ne pretjerano skupo, a najbolje je što se mogu spojiti, donedavno potpuno nespojive kombinacije, poput kaputa i tenisica.

ŠTO JE STREETWEAR?

To je poprilično opušten i ležeran modni stil koji je postao popularan 1990-tih u Americi. Ako ćemo kopati malo dublje, svoje korijene ima još u 80-ima, kada su surferi u južnoj Kaliforniji počeli prodavati majice, T-shirts, sa velikim slikama u sitotisku, radi promocije svojih ručno izrađenih daski za surfanje. Vrlo brzo su se tom pokretu pridružili  skeateboarder-i  promovirajući ulični stil  Los Angeles-a, a sve se u nepunih 10 godina povezalo sa hip-hop-om i prodajom u buticima  New York-a.

Slijeđen od strane mladih diljem svijeta, ali i potpomognut novim  oblicima propagande kroz influensere, postaje neizbježan dio pop kulture i modne industrije, što je, naravno, streetwear stil lansiralo i u visoku modu koja je izrodila njegovu mnogo skuplju inačicu

KAKO UKLOPITI STREETWEAR U SVOJ IZGLED

SUGAR FREE FASHION, ZAGREB

Netko je u šali rekao, ako ne možeš u tome udobno „skejtati“, nije streetwar!

 Vjerujem, da iako ne „skejtamo“, znamo što bi trebalo biti udobno i u čemu ćemo se dobro osjećati dok žongliramo sa svojim dnevnim obvezama.

Nekoliko je nezaobilaznih komada kojima možete upotpuniti ili izmijeniti svoj stil, a evo kako slijede:

svarun-world-blog-streetwear-6-

TENISICE – one su često najprimjetljiviji, ali i najskuplji dio tog modnog izričaja. Streetwear nas izaziva da budu sa debelim potplatama, u potpuno oprečnim bojama od ostatka odjeće, sa šljokicama i mašnama, ili kompletno bijele, visoke, niske, platnene, kožne…, sve je dozvoljeno, a jedino je važno da su udobne i upadljive.

IGRA S PROPORCIJAMA – iako je streetwear popularan kod oba spola, ipak je započeo kao muški stil, pa su se tako neke od tih značajki i zadržale, poput širokih ogrtača, velikih hoodica i vesti, bomber ili spitfire  jakni.

KAPE, ŠILTERICE, BANDANE, RAZNI OBLICI ŠEŠIRA – koje ćete nositi , naravno, ako vam pristaju i u njima se dobro osjećate.

svarun-world-blog-streetwear-9
  • TRENIRKA –  bilo da nosite odvojeno gornji i donji dio ili više volite u potpunosti biti obučeni u trenirku, ona čini jedan od „must have“ artikala ovoga popisa.
  •  TRAPERICE – od kada su izmišljene, ma koliko se modni stilovi mijenjali, one u svakome nađu svoj put, pa makar morale biti poderane na strateškim mjestima da bi zadovoljile svoje kupce

Iako je Streetwear nastao kao moda mladih tako davno da su oni već zagazili u srednje godine, ove najbolje u kojima je i vaša autorica, svi ga još uvijek nosimo strašću puno mlađih ljudi.

Je li to zato što je svijet puno drugačije mjesto nego kad su naše majke imale 40+, ili jer smo se mi razvile u drugačije osobe od njih, potpuno je nevažno.

Nosimo ono što volimo, kombiniramo s čim želimo i živimo u pravom duhu streetwear-a, a to je da smo vjerene sebi samima.

 
 
 

 

Back to list